15.11.2013

Madagascar - kahdeksas manner!

Kuva: Ricardo Rocha


... nyt ei enää sanat riitä.

Helsingin yliopisto on syksystä 2008 lähtien järjestänyt kenttäkurssia (Conservation planning in the tropics - RESPECT) Madagascarilla, yhteistyössä saarivaltion pääkaupungin (Antananarivo, kavereiden kesken Tana) yliopiston kanssa. Siitä lähtien sitä on seurattu vierestä, kun kavereita lähtee viidakkoon katselemaan vangoja sekä lemureita, mutta joko rahoitus tai aika on tullut esteeksi.

Ja nyt on mun vuoro lähteä. Jännittää. Vähän pelottaakin. Silti intopiukeena.

Marraskuun kaksi ekaa viikkoa olivat intensiivisimmät viikot Helsingissä pitkään aikaan. Batumi-esityksiä, raskasta musiikkia, järjestöhommien rästejä (niitä meinaan riitti!), reissusäätämistä, panikointia ja pari romahdustakin. Mutta nyt mennään. Lento Pariisiin su 17.11, lento Madagaskarille ma 18.11., päivä Antananarivossa ti 19.11., ja matka Ranamofanan kansallispuistoon ke 20.11. Siitä se lähtee.

Luonnonsuojelubiologiaan, suojelualuesuunnitteluun, kestävään kehitykseen sekä kulttuurinvaihtoon keskittyvä kurssi kestää 18.12. asti. Sen jälkeen suuntaamme opintoexcursiolle itärannikon mangrovemetsiin. 23.12. eteenpäin kurssiporukka reissaa omatoimisesti lounais- ja länsirannikolla, toivottavasti ehdimme myös Tanan itäpuolelle Mantadian kansallispuistoon. Paluulento Suomeen 10.1.2014. Lisää päivityksiä sen jälkeen.

Kuvat: Ricardo Rocha


"... so arm your heart with self-worth
yet prepare for sorrow and pain
don't let fear eat you from inside
wear your weaknesses with pride"
-Insomnium - Weather the Storm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti