6.4.2011

Huuhkajakuvia

No nyt!

Satuin sopivasti kävelemään Forumin kattotasanteen läpi matkalla Ylioppilasaukiolle lounastamaan. Sivusilmällä näin muutaman shoppailijan katselevan ylös kattotasanteen seinälle... huuhkaja! Eikä mitenkään epämääräisenä mönttinä jossain Forumin tornissa vaan todella komeasti näytillä vain parin kymmenen metrin päässä tuijottajista! Pakkohan sitä oli hetkeksi aikaa jäädä ihmettelemään, kunnes päässä rupesi tykyttämään ajatus, että harvoin niitä oikeasti näin läheltä näkee. Hullultahan se tuntui, mutta lopulta iski pakonomainen tarve hakea kuvausvälineet kämpiltä Koskelasta - lounaan jälkeen tietenkin. Yli tunnin keikka siitä vähintään tulisi, vaikka huuhkaja ehtisi sillä aikaa vaihtaa paikkaa. Eestaas ravaamisen riskistä huolimatta kokeiltiin...

... ja tulosta tuli! Parhaimmillaan lintu ei tahtonut mahtua kuvaan kokonaan, vaan jouduin pakostakin siirtymään vähän syrjemmälle kuvaamaan. Ehkä parempi niin, vaikka linnusta kyselevät ohikulkijat ovat oma episodinsa. :) Notkuin paikalla puolitoista tuntia, kyllästymiseen asti. Säästän "suuren yleisön" pahemmalta tekniikkalöpinältä, mutta eri asetusyhdistelmien kokeilun jälkeen rupesi tuntumaan siltä, ettei näillä näppituntumilla ja suht kehnolla valaistuksellakaan enempiä saisi aikaiseksi. Sopivan tarkennuksenkin löytäminen tuntuu olevan edelleen melkoista arpomista. Mutta ehkä tässä on jotain jäänyt käteen, kun aikaisempiin sessioihin verrattuna "käyttökelpoisten" kuvien osuus näyttäisi olevan vähän isompi.

Mutta olihan se mageeta seurata pitkään ja intensiivisesti tuota massiivista höyhenpalloa! Arvelin linnun olevan koiras isopäisen habituksen perusteella, ja arveluni osoittautuivat oikeiksi kun lintu intoutui huhilemaan muutamaan otteeseen! Onneksi kuvasaldokaan ei jäänyt pelkän pönötyksen tallentamiseksi, vaan huutelusta, raajojen venyttelystä summuusta pörhistelystä tuli myös muutama (enemmän tai vähemmän) tarkempi kuva.

Laitetaan tähän nyt muutama näyte. Kuvat ovat käsittelemättömiä kokoa ja paria rajausta lukuunottamatta.

















3 kommenttia:

  1. Vau, hienoja kuvia! Ja hieno blogi!!!

    terveisin:
    Turdus merula

    VastaaPoista
  2. Paronille lisää pöllöjä:
    http://hungoverowls.tumblr.com/

    t: Sagittarius serpentarius

    VastaaPoista
  3. Pörheä pöllö ja hiano nilkkakoru! Hyviä kuvia oot saanut muistakin linnuista.

    t. Cygnus panis

    VastaaPoista