23.6.2013

Parta täynnä mittarimatoja ja otsa sääskiä

SOUNDTRACK

- Näin ulko-ornitologisena sivuseikkana, Amorphiksen tuorein albumi on varmaan kovin uutuslevy sitten Moonsorrown viimeisimmän. Linkin takaa paljastuva tunnelmapala ei varmaankaan jää ainoaksi soundtrack-poiminnaksi kyseiseltä plätyltä.


Kuva: Tuomas Heikkilä


Sitten otsikon mukaiseen aiheeseen. Totta se meinaan on. Vaikka ei pitäisi mittarituhomanausten ja lämpöaaltojen jälkeen yllätyksenä tulla. Kolmannella pönttökierroksella koivikossa käveleminen sai kuitenkin aivan uusia haasteita, kun 100 metrin rämpimisen jälkeen niitä pieniä ja vihreitä matoja sai ravistella pois partaa myöden. Sama rituaali piti toistaa seuraavan sadan metrin jälkeen, ja niin edelleen, vähintään naamasta, ettei näkökenttä täysin sumene toukkien ja toukkaseitin takia. Ei niiden alle nyt oikeasti huku, mutta kyllä niiden mittareiden olemassaolon huomaa muutenkin kuin lehtivihreän vähenemistä seuraamalla.

Jaksaa vaatteita sitten ravistella tai ei, metsästä päästyään on hyvä nostattaa paniikkia ja pahennusta aseman henkilökunnan sekä kanssa-asukkien keskuudessa. Kannattaa mennä kahvitauolle asemalle tai lounaalle Eurolaan suoraan koivikosta. Saattaa jokunen mittari löytyä päivällislautaselta tai yön jälkeen omalta tyynyltä. Toimistosihteerin pöydästä puhumattakaan.


Tällanen löyty yhdestä pöntöstä. Ei ole jälkikasvuineen ainakaan nälkää näkemässä.


Aikataulut ja kelit ovat välillä suosineet staijaamistakin. Tunturihaukka pysyttelee vielä piilossa...



Skibotn on säästynyt mittareilta, mutta jokakesäinen sääskipiikki saatiin tällä kertaa kolmannella pönttökierroksella. Otsa paukamilla ennen kuin ehti läträämään pisaraakaan tervaa naamaan. Siinä oli kärsivällisyys koetuksella, kun tarjouduin taas mittaamaan sieppojen pesyeitä. Kehittää kärsivällisyyden lisäksi sorminäppäryyttä ja nälänsietokykyä, kun eväätkin jää autoon.


Samat ilmiöt ovat toistuneet seuraavilla pönttökierroksilla. Lisämausteena säätyypin muuttuminen: ma 10.6. piti laittaa ensimmäistä kertaa ulkotakki päälle pönttökierrosta varten! Alkukesän helleaallon voi virallisesti julistaa päättyneeksi. Kesää 2014 odotellessa...



Skibotnin pönttökierroksilla on ollut niin hektinen meininki, että vuonokierrokset on jätetty suosiolla väliin. Hyvä paikkaus meristaijille tarjoutui, kun Männistön Kalle pyysi kalareissulle mukaan - nöyrimmät kiitokset.

Maestro itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti