17.1.2011

Bubo!

On se jännää, miten ihmisen tajunnanvirta toimii.

Palloilin jostain Kampin suunnalta kohti Ylioppilasaukion opiskelijaravintolaa, mistä oli tarkoitus jatkaa Kaisaniemeen tekemään ennakkosäätöjä Symbioosin kuvailtaa varten. Keskustassa asuvalta, lounasseurasta vastaavalta ja kuvaillassa esiintyvältä kaverilta pamahtaa tektsiviesti. Kuittaan viestin ja mielessäni vilahtaa ajatus, koskakohan säännöllisesti keskustassa pyörivä Juha on viimeksi nähnyt huuhkajan. Päätän kysellä asiaa tarkemmin lounaalla. Onneksi ajatukseni juoksi keskivertoa terhakkaammin ja älysin koukata Forumin katon kautta ennen lounasta...

... ja siellähän se hyypiä istuikin! Tutulla paikalla, Forumin tornissa U-kirjaimen päällä :) vaikka etäisyyttä lintuun oli jonkin verran, huuhkaja näytti helvetin massiiviselta noinkin avoimella paikalla päivystäessään. Bubo vaikutti rauhallisen oloiselta, olisikohan siinä huhuilupaikka tänäkin keväänä... Löytöhetkellä ilmeeni taisi olla näkemisen arvoinen, heti pari vastaantulijaa tuli ihmittelemään, mitä tämä karvanaama oikein tuijottaa. Edellisestä haviksesta taitaa olla vajaa vuosi ja tämä taisi olla kolmas kerta, kun näen huuhkajan Helsingin ydinkeskustassa. Aika vähän siihen nähden, että pyörin keskustassa kerran tai pari viikossa yleensä rakennusten kattoja päälyillen, toisinaan sitä huuhkajaa tulee hakemalla haettuakin, melko huonolla onnistumisprosentilla. Ilmankos kun etsintä passivoitui. Täs'tedes Forumin katon kautta voisi poiketa aina kun sattuu sillä suunnalla pyörimään, jos vaikka oppisi linnun tavoista jotain.

Helkkari, jos se huuhkaja suostuisi päivystämään samalla paikalla kevään mittaan, sitä voisi koittaa kuvata... Pitäisi ensin hankkia se digipokkari ja sovitin kaukoputkeen. Skouppaustakin ehtisi harjoittelemaan järkevällä kohteella ennen kuin Viikin sesonki alkaa. Siinä on sitten kiva raahata puujalustaa härpäkkeineen pitkin keskustaa. Lisää ihmeteltävää shoppailijamaanikoille siinäkin.

Huuhkaja oli samalla paikalla kaksi päivää myöhemmin melko samana ajankohtana. Eli ensi viikolla FotoFennicaan ja skouppausprojekti käyntiin. Tuota pitää päästä kuvaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti