15.1.2011

Jeh!

Ajattelin alottaa blogin. Alun perin oli tarkoitus kasata jonkin sortin yhteydenpitokanavaa tulevan vuoden kenttätöiden takia (tästä lisää myöhemmin), mutta erään idyllisen talviretkipäivän ohella syntyi ajatus mahdollisen kenttätyöblogin laajentamisesta ihan retkiblogiksi. Tiedossa siis yhden lintuharrastajan tajunnanvirtaa, retkitunnelmia, havaintojen raportointia, kuulumisia kentältä ynnä muuta. Mahdollisesti tulee pohdittua muita harrastukseen ja lintuihin liittyviä ilmiöitä siinä sivussa, katsotaan nyt miten tämä lähtee kulkemaan. Jos sisältö maistuu, niin kiva juttu :) – jos ei mahdollisesti tylsä jauhaminen nappaa, tuskin on hirveen vaikeaa etsiä parempaa luettavaa muualta.

Sisältöä blogiin kertyy ja muotoutuu retkeilymahdollisuuksien, jaksamisen, fiiliksen ja sattuman mukaan. Blogin habitus muotoutuu varmaan ajan saatossa, digipokkarin hankkimen (ja lintujen kuvaamisen aloittaminen kaukoputken avulla) on työn alla, joten kuvitusta ja ilmettä irtoaa toivottavasti omasta takaa tai kavereiden avulla hiljalleen.

Koska kaikenlaista on nähty ja koettu jo ennen blogin perustamista, mieleeni hiipii piinaava ja klassikkomainen kysymys – miksi ihmeessä en aloittanut tätä aikaisemmin!? Koska sallin itselleni nostalgiatrippejä muutenkin, esimerkiksi viime vuoden ulkomaanmatkoihin, lintuasemajaksoihin tai muihin ikimuistettaviin asioihin palaaminen blogin avulla ei ole mitenkään poissuljettu ajatus.
Bloggaaja & palokärki. Hangon lintuasema, 19.9.2009. Linnun rengasti Jarkko Santaharju.

Palokärki on itselleni hyvin merkityksellinen lintu. Muistan joskus ala-asteen aloittaneena pikkupoikana katselleeni palokärkeä, joka pesi koulurakennuksen pihan läheisyydessä olleeseen suureen haapaan. Linnun puuhia tuli seurattua useampaan otteeseen ja parhaimmillaan katselin lähipuissa hääräävää lintua muutamien metrien päästä. Sittemin ruokailevaa palokärkeä on jämähdetty ihastelemaan aina tilaisuuden tullen: läheltä katsottuna suuri, sysimusta tikka punaisella päälaella oli ja on aina ollut jotenkin sykähdyttävä näky. Laajan äänivalikoiman omaava ja ajoittain hyvin äänekäs palokärki on hehkuttamisen arvoinen myös mielipuolisesta huutelustaan. "Palohullu."


Eräällä K-HLY:n järjestämällä syysretkellä Hankoon todistettiin poikkeuksellista ilmiötä, kun asemalla kirjattiin kuusitiaisten muuttoennätys: yli 9700 kuusitiaista ohitti lintuaseman vakiohavainnointipaikan. Niemen kallioilla muuttoa seuranneilla päiväretkeläisillä riitti ihmeteltävää. Henkilökohtainen kliimaksi osoittautui lopulta päivän teemasta poikkeavaksi, kun eräs lintuaseman rengastajista ystävällisesti antoi verkoista poimitun ja tuoreeltaan rengastetun palokärjen käsiini. Tunnekuohu oli niin valtava, että tuo kuva taitaa olla ainoa muistoni siitä hetkestä.

Tilanteen kuvasi Juha Mälkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti