7.9.2014

Kilpisjärven biologiselta asemalta juhlakirjaKilpisjärven biologinen asema viettää 50-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi Gaudeamus julkaisee juhlakirjan "Tieteen ja taiteen tunturit". Kehtanen mainostaa, kun kirja sisältää myös allekirjoittaneen tekstiä & kuvamateriaalia, ja saattaa löytää lukijoita tämän kanavan kautta.

Saateteksti:

Tieteen ja taiteen tunturit kuvaa suurtuntureiden ainutlaatuista luontoa, sen leviä, jäkäliä, kasveja, perhosia, kimalaisia, kaloja, lintuja ja nisäkkäitä.


Mukana ovat myös alkumeren jälkifossiilit, jääkauden jälkeinen asutushistoria ja toisen maailmansodan loppuvaiheen maisemaan jättämät jäljet. Näin teos auttaa hahmottamaan luonnonilmiöiden valtavia luontaisia vuosivaihteluja ja laajempia rytmejä.

Kirjassa luodataan myös jylhän luonnon vaikutuksia perinteiseen kuva- ja sanataiteeseen sekä uusia uria aukovaan biotaiteeseen. Kokonaisuutta täydentävät alueella vaikuttaneiden merkkihenkilöiden elämäkerrat ja muistelukset. Visuaalisesti vaikuttavan teoksen runsas kuvitus ulottuu miljoonien vuosien takaisista fossiileista Pikku-Mallan yllä roihuaviin revontuliin.

Teos perustuu Kilpisjärven biologisella asemalla 50 vuoden aikana kerättyyn tutkimustietoon.
”Kilpisjärven biologinen asema on maamme ainoa arktinen/subarktinen tutkimusasema, eikä sen lähellä ole muita tutkimusasemia. Kilpisjärven asema toimii ainutlaatuisen suurtunturiluonnon keskellä eikä sen toimintoja voida harjoittaa missään muualla Suomessa.”

Toimittajat
Antero Järvinen, professori, Kilpisjärven biologisen aseman johtaja, Helsingin yliopisto
Tuomas Heikkilä, FM (eläintiede), Kilpisjärven biologinen asema, Helsingin yliopisto
Seppo Lahti (1939–2014), opetusneuvos, suunnittelujohtaja emeritus, Helsingin yliopisto

Gaudeamus 2014 • 978-952-495-336-8
• 21 cm x 21 cm, noin 300 sivua, nelivärikuvitus
• KL: 56 • UDK: 57
Kustantajan hinta 43 €. Kirjaa saa mm. Gaudeamuksen, Suomalaisen kirjakaupan ja Akateemisen kirjakaupan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti