22.2.2011

Uusi lelu: Nikon D80

No niin! Tänään pääsin kunnolla kokeilemaan Nikonin D80 -digijärkkäriä. Hommasin vasta pelkän rungon, huomenna lähden hakemaan scouppaukseen sopivaa 50 mm objektiivia ja kaukoputkeen sopivaa adapteria. Sitten lisää kokeilua ja toivottavasti maastoon kokeilemaan kameran käyttöä ja skouppausta jo tulevana viikonloppuna.

Kiitokset Lappalaisen Juholle, joka avusti rungon hankinnassa, antoi kameran käytöstä hyviä vinkkejä ja lainasi yhtä objektiivia pariksi päiväksi, jotta pääsen kokeilemaan kameraa pahimpaan nälkään.

Tarkennetaan nyt, että teknisesti ottaen en tiedä kuvaamisesta juuri mitään. Joten turha odottaa World Birdwatch -tason kansikuvia vähään aikaan. "I start from scratch", eli yritän hiljalleen opetella perustoimintoja, niiden merkitystä kuvanlaatuun ja scouppaamiseen - jälkimmäinen vasta treeniä vaatiikin, ennen kuin järkevää tulosta rupeaa syntymään. Mutta ehkä sitä joskus sais jonkun kuvan napsittua vaikka K-HLY:n vuosikirjaan... :)

Järripeippoa ei vahingoitettu kuvauksissa - tämä yksilö oli saapunut tiensä päähän jo vuosia sitten.

Edellisen blogipäivityksen jälkeen en ole oikein ehtinyt retkeilemään juuri lainkaan [ellei viime lauantain Korkeasaariexcua lasketa :)  , tarhattujen eläinten lisäksi (gypbar, halpel, pöllöt & Uncia uncia <3 ) saaressa näkyi pikkutikka, varpushaukka ja kanahaukka], sillä ainejärjestölehden työstäminen ja opiskeluräpellys ovat vieneet suurimman osan ajasta ja energiasta. Nyt on onneksi lisämotivaatiota lähteä valoisaan aikaan ulos, mitä nyt kameran kanssa räpeltäminen saattaa jäädyttää vähäisen opiskeluinnon täysin. Joten viikonloppuun...


Iltojeni ratoksi olen kirjoitellut omaa raporttiani viime toukokuun Puolan reissulta. Nyt sitä olisi siellä, kokonaisuudessaan ja kuvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti