15.9.2019

Halias 1.9.-15.9. - palsasirri ja buborengastus



"Lähdettiin Tuukan kanssa takapihalta kohti bunkkerin petoverkkoa, jonka ekalla verkkotolpalla huomasin kuinka SE HUUHKAJA KILLUU SAATANA KESKIKALLION PETOVERKOSSA!! "


1.9.
Su

Syyskuu avattiin oikein mukavalla lintupäivällä, sää eilisen kaltaista hyvää retkeily- ja muuttosäätä, etelätuulta ja aurinkoa. Staijit klo 6.25-17.00 kerryttivät hyviä muuttosummia: varpushaukka 361m, haarapääsky 221m, metsäkirvinen 1 378m (hyvä trivisyksy jatkuu!), keltavästäräkki 424m, västäräkki 193m, peippo 491m . Mukuru edelleen Gåun lahdella, metrimetso 600p 309m, mehiläishaukka 10m, ampuhaukka 1p 2m, tylli 45p 9m, merikihu 2p, räyskä 1m, pikkusieppo 1p, mukavan monipuolista menoa siis, ja parhaimpana klo 12:48 pohjoispuolelta länteen lepattanut haarahaukka, todella kaivattu asema- ja spondevuodari, sekä auringonlaskun kirjomalta Gåun särkältä Jarin löytämä kaunis vanha koiras-muuttohaukka. Pete, Mage, Minna ja Joonatan poistuivat, kokoonpanoa täydensi Heikki Eriksson.


2.9.
Ma

Aurinkoinen, tuulinen ja lintuanniltaan ihan tyydyttävä päivä. Staijit ulottuivat iltapäivän puolelle, verkoista irroitettiin toistakymmentä varpushaukkaa ja valokuvaajavelho Eriksson taiteili taas komeaa jälkeä. Muutolla metsäkirvinen 2 004m, haarapääsky 350m, keltavästäräkki 587m (kauden paras!), västäräkki 203m, varpushaukka 130m, sääksi 1m, tuulihaukka 5m, ampuhaukka 1m, nuolihaukka 8 ja kruununa hienosti bunkkerin länsipuolelta kuhankeittäjä lounaaseen.

Iltapäivällä sit vähän intensiivisempi tupasiivous.

Asemanhoitaja ja kameraninja

"Banaani... eiku Oriolus!"


Staijaamisen ohella on kiva harjoitella nisareiden irroittamista



3.9.
Ti

Hengissä ollaan. Vakiolla ei massaa liikkunut, mutta pientä laatua saatiin; klo 7 jaksolla meni naaraspukuinen sirosuohaukka vähän turhan kaukaa itäpuolelta, mut klo 8.24 muuttanut virtavästäräkki ohitti onneksi vähän lähempää, tuli idästä bunkkerin päälle ja kääntyi länsikärjen kohdalla takaisin kaakkoon. Johannes kuittas Haliaspinnan! Tuntia myöhemmin saapunut sirosuo saatiin määritettyä nuoreksi arosuohaukaksi, ja luotokirviselle lyötiin taululle uusi syysenkka seitsemällä yksilöllä. Puolenpäivän jälkeen lähdettiin Gåulle touhuilemaan, särkällä mm. 24 isosirriä, 27 tylliä, 17 suosirriä ja pikkusirri, näistä 9 suosirriä, isosirri ja tylli renkaisiin. Heksa ja Johannes poistuivat.


4.9.
Ke

Hellettä edelleen, joskin vaahtopäitä nostattava länsituuli vähän viilentää staijareita. Varpuslintumuutto tarjosi taas muutaman sata metsäkirvistä, vajaa sata keltavästäräkkiä, syksyn ensimmäisen kuusitiaisen sekä luotokirvisiä 6m 2p. Merellä tonni haahkoja, kahlaajia tylli 23p (2 reng), isosirri 15p, kuovisirri 1”p, suosirri 18p (11reng) ja pikkusirri 2p, Jari sai molemmat renkaisiin, kuittas rengastuspinnan ja heti perään ”ruman ykkösen pois vyöltä”! Petolintupuolelta saatiin syksyn summiin kaksi arosuohaukkaa lisää, ensimmäinen nuori noin puoli yhdeltätoista upeasti bunkkerin vierestä ja toisen Jari skarppas kahlaajapyynnin ohella, paineli nopean oloisesti autokenttien yli, kantis juoksi bunkkerille ja koppas linnun kiinni Russön päältä. Illalla sauna tulille ja jäimme odottamaan säätilan muutoksen tuomia lintuilmiöitä. Yöllä niemessä huusi lehtopöllö!



Päivän eka arosuohaukka Jarin kameran perästä

Mä taas en osaa kuvata muita kuin sinisuohaukkoja
Pikkusirri! (c) Jari
Toka pikkusirri! (c) Jari

5.9.
To

Kuten eilen arvuuteltiin, tuuli nousi keskivertoa kovempiin lukemiin ja bunkkerilla sai vaihtaa kiikarien nostelun kaukoputken okulaariin tuijottamiseen. Merellä liikkeellä monipuolisesti sorsia ja odotetunlaisesti lokkeja, vieläpä kolme kala-/lapintiiraa ja kruununa 7 kihua, joista kolme jäi määrittämättä, loput merikihuja. Metsäviklo lähti valkoviklon kanssa etelään ja Gåun lahdelle kerääntyi kolme jalohaikaraa. Puoliltapäivin siirryttiin melko lailla kutistuneelle särkälle, paikalla kuutisenkymmentä kahlaajaa, mm. isosirri 9'p, kuovisirri 1”1'p ja pikkusirri 1'p. Odoteltiin päivälle hyviä rengastussaldoja, mutta pyynti ei syystä tai toisesta toiminut, saldona vain kaksi nuorta suosirriä ennen kuin vesi lähti laskemaan.

Jotain se särkällä päivystäminen kuitenkin antoi, kun kerran lähdin kävelemään kohti särkän kärkeä tsekkaamaan pyyntitilannetta ja huomasin aivan särkän vierestä ohi viistäneen nuoren tunturikihun! Aivan läheltä, kiikareilla näkyi kaikki mitä tällaisesta pitääkin ja upeammin kuin ois kehdannu pyytää. Jari oli tässä vaiheessa ehtinyt painua takas asemalle lähtövalmisteluihin, sai vähän lisää liikettä puhelinsoitosta ja lopulta kihustakin kopin, kun lintu ohitti niemen aivan Uddgrundetin vierestä. Jari sai jaksolleen hienon lopetuksen ja aseman juhlavuosi taas yhden lajin lisää. Näitä veijareita sais tänä vuonna tulla useampi, kun pohjoisessa oli myyrähuippu ja paikoittain tunturikihujen pesinnät menivät hyvin. EI muuta tältä päivältä, lajeja 68.

Nyt se osu kohdilleen!


Mä oon vielä ihan tyytyväinen näihin suosirreihin

6.9.
Pe

Sade- ja ukkoskuurojen kirjoma aamu. Syksyn etenemisen ilmeisimpänä merkkinä 169 muuttavaa vihervarpusta, sellainen viilis notta kohta sitä kitinää alkaa kuulumaan enemmänkin. Muutolla myös 7 luotokirvistä, tää on ollu hyvä syksy niillekin. Staijia aamuyhteentoista asti, lounastauon jälkeen niemen kiertelyä ja Gåulla touhuilua; niityn puolella edelleen hiljaista, särkällä noin 40 kahlaajan seassa pulmussirri ja pikkusirri. Iltapäivähäröilyn jälkeen kiipesin bunkkerille, ja klo 18.16 niemen ohitti syksyn kymmenes arosuohaukka, nuori pohjoispuolelta itään. Samoihin aikoihin asemalle saapuivat Markus Lampinen ja Pyry Laurikka viikonloppuretkelle, mokomat lähtivät intopiukeena Gåulle iltaretkelle, saldona pari kontrolloitua suosirriä ja tyllirengastus. Mut hitto, syyskuun eka viikonloppu ja asemalla vaan kolme havainnoijaa, toisaalta osataan me ne rarit itekkin määrittää. Hyvä tästä tulee!

Särkän sirrikirjoa
Suosirrejä, kuovisirrejä ja pikkusirri!


Isosirriäkin oli tyrkyllä mut ei tänään menny katiskaan


7.9.
La

Ois voinu mennä huonomminkin. Aamulla ihan kohtuullista menoa, mm. 118 varpushaukkaa, pari mehiläishaukkaa ja sääkseä, ampuhaukka, luotokirvinen, kulorastas, 1 200 peippoa ja Gåun niityllä pyörähtänyt nuori arosuohaukka, joka jatkoi länteen lähempänä vakion loppua. Mage rengasti punaruskean käen ja jokusen varpushaukan. Puoliltapäivin lähdimme kokeilemaan onneamme särkälle, mutta pettymys tuntui karvaalta, kun huomasimme muutaman lautailijaturisin säikäyttäneen kahlaajat särkältä muuanne. Painoikkaan ”Pois sieltä!!” -huudon jälkeen viriteltiin pyynti, mutta eilisen kaltaisista kahlaajamääristä ei ollu enää tietoakaan. Lisäksi särkän kärjessä kastuttiin kalsareita myöten eikä oikeastaan voida sanoa, että se sade olis päässyt yllättämään. Saatiinpahan hyvä syy lämmittää sauna vähän aikaisemmin. Punakuiri ja 5 isosirriä särkän parhaimpina, saunan jälkeen verkot yöksi auki, mutta pimeäpyynti ei antanut kehrääjää saati syksyn ekaa pöllörengastusta. Mut yritystä oli, ehkä just sen puolesta tästä ei niin huonoa jälkimakua jäänytkään.




8.9.
Su

Tuuli kääntyi kaakkoon ja aamutuimaan lintutilannekin tuntui muuttuneen, puskissa yksittäisten yksilöiden sijaan useampi hippiäinen ja punarinta. Taivaaltakin kuuluu syksyisempiä ääniä, tosin peipot ja spinarit odottivat vakion kolmannelle jaksolle ennen muuton aktivoitumista. Jälkimmäisiä sit riittikin ja kitinää kesti yli puolenpäivän, summana 2 315 muuttavaa vihervarpusta. Saattaa olla tulossa vielä jokunen lisää...

Se fiilistelyistä, sit asiaan. Aloitin eilen Magen kiusaamisen kyselemällä omiin silmiin ”poikkeavan” näköisistä isoista lokeista. Ainakin särkältä käsin ihmettelin vähän vaisummin kuvioita harmaalokkia ja yhtä 2kv-merilokkia. Turhautuneena otin illalla lokkikirjan rupisiin käsiini, seuraavan aamun varhaisina hetkinä jatkoin lokkien ääneen ihmettelyä. Noin viittä vaille kahdeksan huikkasin Magelle nuoresta selkälokista, ja sellainen se varmaan olikin koska vanha lintu seurasi perässä. Menivät eteläpuolelta länteen ja vähän niiden vanavedessä kärjen tuntumaan saapui isokokoinen lokki, joka oli lupaavan kontrastikas ja punaruskea yleisväritykseltään. Mokoma pamahti ihan etelämetsän viereen ja kysyin sit vähän painokkaampaan äänensävyyn ”No entäs toi sit!?”, mihin Mage kuittas ensin jotain äsken havaitusta selkälokista. Ennen kuin ehdin tarkentaa näkemääni, määritysässä Lampinen olikin jo ajan tasalla ja huusi ”Ai toi, toi on cace! Kuvatkaa sitä, kuvatkaa sitä!” Seuraavat pari minuuttia olivatkin melkoista säpinää, kun aseman kolmas aroharmaalokki koukkas hienosti bunkkerin viereen ja pyöri alueella hetken paikallisen oloisesti – vaikka ei me edes älytty seurata mihin se siitä jatkoi =D kaikki 1kv-linnun paraatituntomerkit saatiin dokumentoitua kennoille ja pienimuotoisesta raritärinästäkin kärsittiin. Eikä tärinää helpottanut kotilahden yli matalalla painellut vanha muuttohaukka. Klo 9.05 Mage kuittas kolmannen laatulajin skarppaamalla etelämetsän yli äänellen lentäneen pussitiaisen, sieltä kärjestä käsin tosin, bunkkeri tais tällä kertaa vuotaa.

Aamustaijien jälkeen huoltohommia (mm. huussin tyhjennys), sekä Magen ja Pyryn lähtä takaisin pääkaupunkiseudulle. Loppupäivästä kevyttä niemen kiertelyä, Gåulla käynti, sisätoimistohommia ja piirun verran turhaan valvomista. Mainittujen laatulajien lisäksi havaittiin lapasorsa 54p, heinätavi 2p, haahka 1 400p, ruskosuohaukka 7m, varpushaukka 89m, ampuhaukka 1m ja lapinkirvinen 1p. Oikein hieno viikonloppu!





Pyry on kuitannut vähintään yhden eliksen jokaisella Haliasreissullaan tähän mennessä!

9.9.
Ma

Rakas päiväkirja. Tänään oli ihmeellinen ja upea päivä. Haliasta parhaimmillaan etten sanoisi.” Ihan tosissaan ja oikeasti harmittaa, että olin viikonlopun jäljiltä tämän aamun yksin. Jo vakion alussa oli bunkkerin yläpuoli pikkulintua täynnä ja klo 7.30-jaksolla meinas tulla jo kiirus, mutta valitettavasti muutto tyssäs täysin ekan puolitoistatuntisen jälkeen. Ehti siinä silti summaa kertymään, lomakkeelle peippo 3 856m ja spinus 1 764m. Metsäkirviset ovat hienon alkusyksyn jälkeen hiipumassa. Päiväpetoja oli myös mukavasti liikenteessä jo vakiosta alkaen, jolloin tuntien kuluessä kertyi seuraavia summia: mehiläishaukka 27m, ruskosuohaukka 6m, sinisuohaukka 2m, varpushaukka 121m, sääksi 6m, tuulihaukka 21m ja ampuhaukka 1p.


Totta kai pitää jatkaa staijaamista vakion yli, vaikka keli olikin vähän tuhnuinen ja tuuli kaakosta. Kauhean pitkään ei silti olisi ollut moiseen varaa, sillä Aksu oli kuskaamassa Tuukka Kupiaista asemalle ja sitä ennen pitäisi käydä Gåulla ja valmistella äijille aseman tiloja.

Kello yhdentoista jakso piti huolen siitä, että keskittymiskyky pitempiä staijeja varten romuttuisi täysin.

Spottasin pohjoispuolelta itäkaakkoon suunnanneen kolmen pikkukahlaajan parven, käänsin spudea oikeaan suuntaan, kaks ekaa olivat tyllejä ja se kolmas – heetkoneen! Sirri, mutta pitkäsiipisen ja pitkänomaisen oloinen. ”Onko toi... tumma rinta ja vaalea vatsa! On se, pakko olla!” Siinä meni sit se Haliaksen ensimmäinen PALSASIRRI! Suosirrimäiset siipijuovat ja vaalean yläperän pitkittäisjuova, näkyivät hyvin eikä kupeillakaan mitään tuhnua ollut, vaan tumma keskittyi skarppirajaisesti rintaan. Tyllejä piirun verran isompi. Onhan tätä odotettu, mutta että muutolla, ja näin, yksin vieläpä. Pikaiset konsultoinnit RK:n suuntaan ennen tiedottamista, mut ei tästä yksin ihan täysiä kiksejä saanut. Mut Jarkko saa, kun Halias5-skaba ratkes ja punaviinit läks Santaharjulle =D

Vaan ei tämä tässä vielä ollut. Pahimmasta shokista selvittyäni otin asemalta uutta vauhtia, heitin niemessä pienen kierroksen ja lähdin Gåbille treffaamaan tuoreeltaan asemalle saapuneen Jonne von Hertzenin. Pällisteltiin, staijattiin hieno 10 mehiläishaukan parvi ja kompattiin särkältä 6 lapinkirvistä. Asemalla viriteltiin iltaväännöt idylliseksi muuttuneessa säässä, Aksu ja Tuukkakin saapuivat hyvissä ajoin paikalle. Myöhäisiltapäivän haviksia mm. västäräkki 189m ja lapasorsa 53p. Staijit lopeteltiin klo 19 ja ajateltiin, että päivä olis kaupoilla käyntiä vaille valmis.

Toisin kävi. Jonne komppas iltapäiväkävelyllä bubon (=huuhkajan) lentoon huussin tienoilta, ja mie lähden spondevuodarihimoissani perään. Mahtilintu löytyi uudestaan bunkkerilta, siirtyen alkuperäiselle rikospaikalle, mistä iso pöllö lähti organisoidummalla komppauskerralla kolmannen kerran lentoon. Kaikki näki ja oltiin tyytyväisiä. Seuraavaksi lähdettiin verkkokierrokselle (Aksu avas fiksuna kaverina petoverkot iltavarpushaukkoja ajatellen) tsekkaamaan että olisko muutolta pudonnu mitään kiinni. Lähdettiin Tuukan kanssa takapihalta kohti bunkkerin petoverkkoa, jonka ekalla verkkotolpalla huomasin kuinka SE HUUHKAJA KILLUU SAATANA KESKIKALLION PETOVERKOSSA!!Juokse!” ”Aksuu! Bubo verkossa! Mitä mä teen tälle!?” Kimpassa se saatiin hyvin irti, piti ensin nostaa verkkoa että bubo ei saa ilmaa siipiensä alle, Aksu otti toisesta ja mie toisesta jalasta, jonka jälkeen se saatiin irti.

Ja tätä tapahtumaa riemuittiin kuin oltais kovempiakin rareja nähty! Vapinaa, hihittelyä, virneitä, äimistelyä, ihastelua, fotausta, aivan sanoinkuvaamatonta. Tää oli selvästi kaikille älyttömän kova juttu (Aksu rengasti ekan täysikasvuisen lintunsa) ja ite oon haaveillu vuoden 2009 pöllösyksystä lähtien että jospa sais joskus pitää täysikasvuista buboa kädessä. Ja nyt se haave toteutui! Lintu oli enimmäkseen rauhallinen, mutta ne parit kerrat kun hyypiä päätti kokeilla voimiaan ja ottaa ilmaa siipiensä alle, jumankauta siinä oli voimaa! Kaksin käsin sai pidellä kiinni. Painoa moisella oli rapiat 1 900 grammaa ja se oli ”vain” koiras. Tuukka sai kunnian vapauttaa linnun ja aikas majesteettisen painavin siiveniskuin se ison metsän suuntaan siirtyi. Huh! Heitettiin Tuukka junalle ja käytiin kaupoilla, päiväkirja valmistui ajassa 23.49. Kiitos Halias ja huomenna lisää!








Kolme viimeisintä (c) Aksu. Tähän ei sanat riitä!

10.9.
Ti

Ei tullu haviskrapulaa, merellä vähän utua mutta muuten hyvä muuttosää, lämmintä ja itätuulta noin 12m/s. Peeällää liikkeellä 2 166 peipon, 1 181 vihervarpusen, 151 västäräkin ja 201 haarapääskyn edestä. Staijiakin kertyi lopulta 12h25min kun päiväretkelle saapunut herra Forsman toi petolinnut tullessaan: mehiläishaukka 41m, ruskosuohaukka 6m, sinisuohaukka 2m, varpushaukka 584m, hiirihaukka 14m, sääksi 10m, tuulihaukka 51m, ampuhaukka 1p 2m, nuolihaukka 2p7m, ja vielä muuttohaukka 1m (Dici näki itäpuolelta matalalla etelään) ja arosuohaukka 2 juv m. Aksu rengasti yhteensä 30 varpushaukkaa ja 2 palokärkeä! Alkuillan retki Gåulle antoi syksyn ekan sinirinnan, ruokokerttusen, pari pensaskerttua ja taas 6 lapinkirvistä. Aamulla kuultiin bunkkerin itäpuolelta jännää ”iihppailua”, epäiltiin sinipyrstöksi mut ei saatu näkyviin. Eikä ollu saukko, ääni kuului mun ja Aksun välistä samalla kun kompattiin sitä =D upea ja lajirikas päivä kuitenkin, taksoneja asemalomakkeelle yhteensä 79.

Yhdellä ruskiksella lukurengas
Nuorien mehiläishaukkojen pukukirjoa



Pari vanhaa lintuakin näkyi


Dr. Raptor toi petolinnut mukanaan.

11.9.
Ke

Kovaa etelätuulta koko päivän, etenkin aamupäivän aikana ajoittaisilla sadekuuroilla höystettynä. Lisälajiputki katkesi ja muutto oli odotetun vaisua. Eilisen päivän jäljiltä varpushaukkoja 12 verkosta aamun aikana. Merellä kolme merikihua, lapasotka ja 4 selkälokkia. Gåulla lapasorsia 58p, pikkusirri 2p, kuovisirri 2p sekä käki 1p. Välipäivälle lajeja 56. Jonne poistui, haettiin rautakaupasta nikkarointivälineitä ja täytettiin vesivarastot. Saunan jäljiltä puhtaina nukkumaan!

12.9.
To

Aamulla taas kovaa lounaistuulta ja vesisadetta, eli vakio etelämetsän suojista. Merellä 11 selkälokkia, vaalea merikihu ja 3 isosirriä. Eteläkärjen vieressä pyörähti mitä ilmeisin 1kv-aroharmaalokki, mut ei kuvia, ei lappua, ei havaintoa. Staijien jälkeen touhuttiin asemalla, siivoilua ja fiksailua, ja sopivasti päiväretkellä ollut Dici näki eteläkalliolta nuoren punajalkahaukan lounaaseen klo 12.53. Aksu läksi (”MIKSI MÄ!?”), tilalle Emma Hakanen ja Sirkka Iso-Ettala, loppupäivän aikana ehdittiin Gåulta löytämään tundrakurmitsa, kuovisirri, luotokirvinen ja lapinkirvinen. Menisköhän huomenna taas lisää muuttoa?

13.9.
Pe

No ei se ihan ottanu siihen lähtevään, ainakaan aamulla, länsituulta 12m/s, vihervarpusta, peippoa, heikosti varpushaukkoja ja pari nuorta mehiläishaukkaa. Ei vaikuttanut lintupäivältä, joten päätiin lusia vakion loppuun ja painua siitä Emman & Sirkan kanssa retkeilemään Hankoon. Noh, poistuin bunkkerilta ja taas parahiksi päiväretkelle saapunut Dici rankaisi näkemällä vanhan muuttohaukan. Tästä toivuttuamme kiersimme Hankoniemen etelälahtia ja näimme Dalarnan pelloilla haarahaukan länteen – piristi!. Tovi myöhemmin palasin asemalle ja eikös maestro Forsman soittanut uudestaan, tällä kertaa Dalarnan yli muuttavista kurkiparvista! Odottelin hetken sateen laantumista ja samalla viikonloppuvierailijoiden ensimmäinen aalto (Aatu, Soiska ja Ari Veijalainen) saapui asemalle. Vajaa kolmituntinen staiji antoi 2 nuorta arosuohaukkaa Russärön puolelta kaakkoon sekä 2 paikallista sirosuohaukkaa iltavastavalossa Dödörenillä, ja rapiat 900 kurkea. Tapu Aalto ja Soili Leveelahti täydensivät viikonlopun kokoonpanoa. Nyt tapahtuu!







14.9.
La

Odotuksista ja olosuhteista huolimatta vähän vaisu lintupäivä, parempaa olis ehkä ollu tarjolla mutta ei oikein osunu kohdalleen. Pirullinen tuuli koko päivän, horisonttiin ja niemen päälle tuijotettiin aktiivisesti. Pahimpana tappiona iltapäivällä Gåun tyven suunnelta löytynyt nuori kihu, kovin slimmin ja pitkäperäisen oloinen, mutta katosi pohjoispuolelle metsän taakse ja tuli uudestaan esiin vasta sataman puolelta, oli kaukana ja meni koko ajan kauemmas. Myös kirjosiipikäpylintu kasvatti ö-mappia. Vaan lohtua saatiin, kun Soiska meni iltapäivällä löytämään Gåun ruovikosta kaulushaikaran! Päästiin todistamaan pienimuotoista bongaustapahtumaa, kun muu havainnoijakaarti suoritti pikaspurtin Gåbille, jolloin Soiska komppasi linnun onnistuneesti uudestaan lentoon ja kantis pääsi juhlimaan kauan odotettua Haliaspinnaa!

Ja saatiin niitä muuttosummiakin. Kurkia ynnäiltiin 2 217 yksilöä, pitkälti Soilen sisukkaan iltapäivästaijaamisen ansiosta. Petolinnuista mainittakoon 5 ampuhaukkaa ja 8 sinisuohaukkaa, arosuohaukkoja ei nähty. Lisäksi lomakkeelle kirjautui 9 palokärkeä ja 3 luotokirvistä. Illalla klo 21.50 Veijalainen spottas kaulushaikaran yömuutolla, äännellen aseman yli etelän suuntaan. 
 

Tää lokki meni valitettavasti ohariksi



Palokärjet tulee!


(c) Soili


15.9.
Su

Länsituulta 16m/s ja jatkuvaa vesisadetta → välipäivä. Ari kävi Gåulla ilman mainittavia haviksia, merivesi vähemmän yllättäen aikas korkealla. Soilevaara ja Veijalainen poistuivat, tilalle Santaharju ja Laaksonen. Tietäähän sen mitä siitä seuras =D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti